Stek z polędwicy cielęcej z szałwiowymi karmelizowanymi morelami, sos z wiśniowy z porto
Składniki:
polędwica cielęca sól/pieprz ziarnista/ty czosnek wiśnie rozmaryn miód wino porto morele liście szałwii masło klarowane
Przygotowanie:
Na maśle klarowanym smażymy połówki moreli, dodajemy liście szałwii. Usmażone chrupiące liście delikatnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z moreli zdejmujemy skórkę, która pod wpływem temperatury odchodzi bardzo łatwo.
Na patelni szklimy czosnek, dodajemy i dusimy wiśnie z winem porto, doprawiamy pieprzem odrobiną miodu, redukujemy.
Stek polędwicy cielęcej prószymy solą i pieprzem. Smażymy z dwóch stron.
Mięso podajemy z morelami i chrupiącymi liśćmi szałwii wraz z wiśniami i sosem.
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"