Arkadiusz Paciorek: Carpaccio z gotowanych buraków z musem owocowym

AREK PACIOREK_B_04_05_SIII_ (1).jpg
AREK PACIOREK_B_04_05_SIII_ (1).jpg

Składniki: 2 buraki 200 g borówek 100 g czerwonej porzeczki 100-200 g mascarpone 50 g masła klarowanego cukier do smaku 2-3 łyżki miodu syrop klonowy

Przygotowanie: Buraki gotujemy w osolonym wrzątku. Obieramy, a następnie kroimy w cienkie plastry. Wkładamy na patelnię z masłem i miodem. Delikatnie przesmażamy. Borówki blendujemy i przecedzamy przez sito. Mieszamy z mascarpone i porzeczkami, całość miksujemy, w razie potrzeby dosładzamy - i odkładamy do lodówki na 15 minut. Na talerz kładziemy ostudzonego buraka, polewamy musem z mascarpone. Do dekoracji używamy borówek, porzeczek i winogron.

podziel się:

Pozostałe wiadomości