Bartosz Adamski: Wołowina w kukurydzy

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Bartosz Adamski: Wołowina w kukurydzy
12994792.jpg 

Składniki:

5 szt. kukurydzy baby
200 g masła
100 g polędwicy wołowej
1 pot
1 platan
sól, pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Pora pieczemy w temp 240 stopni aż do czarnego koloru. Całość blendujemy i przesiewamy przez sito.
1 kukurydzę gotujemy w wodzie z solą i cukrem, następnie smażymy na maśle do uzyskania rumianego koloru.
Przyrządzamy purée z kukurydzy: kukurydzę gotujemy, a następnie blendujemy  przyprawiając solą i dodając łyżkę masła. Przecieramy przez sito.
Wołowinę smażymy na bardzo rozgrzanej patelni na oliwie, wkładamy do piekarnika, obtaczając tymiankiem i pieczemy w 190 stopniach przez 7 min.
Platana obieramy i smażymy na maśle przez 12 minut, po czym zalewamy wodą i zredukujemy.

Mięso podajemy z purée z kukurydzy, kukurydzą smażoną, Ew. z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a co z tym spalonym porem?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      uff ale fajnie....i smacznie

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          tvnpix