Damian Kordas: Trufle czekoladowe

Damian Kordas: Trufle czekoladowe
Damian Kordas: Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

Składniki:

500 g czekolada 70% 500 g śmietany 36% 80 g masła pasta z nasion wanilii 50 ml cointreau wiórki kokosowe chili skórka pomarańczowa świeże listki mięty aromat orzechowy

Przygotowanie:

Czekoladę z masłem i śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dzielimy masę do 3 osobnych misek. Pierwszą masę doprawiamy wanilią i chili, drugą - aromatem orzechowym i kokosem, a trzecią - miętą i skórką pomarańczową. Masy wkładamy do zamrażalnika na pół godziny, po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki, które ręcznie formujemy w idealne kulki. Dekorujemy według uznania.

podziel się:

Pozostałe wiadomości