Damian: Na czerwono

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Damian: Na czerwono
MasterChef 

Składniki:

3 papryki
150 g ryżu
100 g koziego sera
100 g oscypka
3 pomidory
masło
olej z pestek winogron
garść malin
3 marchewki
tymianek
rozmaryn
pieprz kolorowy
sól

Przygotowanie:

Papryki czyścimy z nasion.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu.
Sery kroimy na kawałki. Buraka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z pestek winogron. Ryż, buraka oraz sery i tymianek mieszamy, faszerujemy papryki i pieczemy 15 min. W temperaturze 190 stopni.

Pomidory pieczemy na maśle z malinami.
Marchewkę gotujemy, blendujemy składniki z pieprzem kolorowym, przecieramy, gotujemy i doprawiamy bazylią. Dekorujemy kwiatem i plastrem rzodkiewki.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

W składzie brakuje buraka :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      tvnpix