Dawid Budzich: Makrela sous vide z salsą pomidorowo fasolową

Dawid danie główne.jpg
Dawid danie główne.jpg

1 makrela garść czarnych oliwek 2 ząbki czosnku kilka liści bazylii sól pieprz 30 ml oliwy garść drobnych fasolek 4-6 pomidorów koktajlowych oregano mięta pietruszka pół cytryny Rybę filetujemy i wykrawamy z niej dwa identyczne kawałki. Składamy mięsem do środka, wkładając pomiędzy nie siekane oliwki z czosnkiem, bazylią i oliwą. Rybę doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasno zawijamy w folię i gotujemy w 60 stopniach przez ok. 8 - 10 minut. Fasolkę gotujemy, pomidory kroimy na połówki lub ćwiartki, siekamy zioła. Rozgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem i smażymy fasolkę z pomidorami, doprawić do smaku, zdejmujemy po ok 6 minutach i posypujemy ziołami. Rybę rozwijamy z folii i układamy na warzywach.

podziel się:

Pozostałe wiadomości