Diana Volokhova: Suflet serowy

Diana Volokhowa_.jpg
Diana Volokhowa_.jpg

Suflet serowy

Składniki:

2 jajka 20 g masła i 15 g masła do wysmarowania sufletówek 25 g mąki 75 g mleka Sól, pieprz, gałka muszkatołowa 30 g parmezanu 30 g cheder 30 g gruyere

Żółtka oddzielić od białek.

Przygotować sos beszamelowy: masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, zamieszać, następnie dolać mleko i przyprawić. Mieszając doprowadzić do zagotowania. Odstawić do przestudzenia. Sery zetrzeć, dodać do beszamelu. Dodać żółtka i wymieszać. 2 łyżki ubitych białek połączyć z sosem. Wlać resztę białek i delikatnie wymieszać.

Foremki wysmarować masłem i przesypać bułką tartą oraz serem.

Wlać masę na ¾ wysokości foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 min.

podziel się:

Pozostałe wiadomości