DRUŻYNA CZERWONA: Boczek grillowany z oscypkiem na placku z cukinii i sosem rabarbarowym

CZERWONI _JW_8876.jpg
CZERWONI _JW_8876.jpg

Boczek grillowany z oscypkiem na placku z cukinii i sosem rabarbarowym

Składniki:4 duże bataty 6 jajek sól, pieprz 300 g sera szafir estragon, cząber oliwa 1 oscypek boczek pokrojony na 18 plastrów 1 łyżka octu ½ łyżeczki tabasco sól, pieprz mleko skondensowane Na sos:2 łodygi rabarbaru 8 rambutanów

Bataty obrać i zetrzeć, dodać również starty ser, jajka, mąkę i całość wymieszać. Smażyć na patelni z dużą ilością oliwy. Boczek zamarynować z occie, oliwie, soli, pierzu i tabasco. Oscypek i boczek zgrillować. Przygotować sos: obrany rabarbar zblendować z rambutanem, dodać łyżkę mleka skondensowanego, przyprawić solą i pieprzem.

Deser 8 łodyg rabarbaru 150 g mąki 2 szklanki cukru 100 g masła 2 bataty ½ słoika masła orzechowego mleko skondensowane

Cały rabarbar pokroić i poddusić z cukrem na patelni, bataty obrać, pokroić w kostkę i podgotować. W międzyczasie robimy kruszonkę. Cukier wymieszać z masłem, dodać masło orzechowe i podsypać mąką. Gotową kruszonkę schłodzić. Obgotowane bataty i rabarbar mieszamy z mleczkiem skondensowanym i zapiekamy w piekarniku funkcja grill w 200 stopniach przez 8 min. Kokilki wyłożyć kruszonką na spód, wyłożyć karmelizowany rabarbar, bataty i zasypać kruszonką. Podpiec 8 min w piekarniku.

podziel się:

Pozostałe wiadomości