Grażyna Kuroń Assiette

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Grażyna Kuroń Assiette
Grazyna Kuron 

 

10 marchewek
3 marchewki baby
50 ml whisky
1 pomarańcza
imbir świeży pół łyżeczki
suszony imbir, kurkuma, sól, pieprz
1 jabłko
1 biała marchew
4 plastry koziego sera
50 ml wina
100 ml oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
papryka w proszku, papryka chilli
1 kromka pumpernikla
100 g płatków migdałów
cukier trzcinowy
natka pietruszki
natka marchewki
1 łyżka masła

Tatar z marchewki

Marchewkę pokrojoną w kostkę, dusimy na patelni z masłem, sokiem z pomarańczy, whisky z imbirem, cukrem, solą papryką. Dusimy do miękkości. Dodajemy ocet balsamiczny. Zdobimy chipsami z marchewek baby, suszonych w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.

Surówka z marchewki i jabłka w galaretce

Sok z marchwi wyciskamy razem z jabłkiem. Zagotowujemy, dodajemy elastan i chłodzimy w płaskim naczyniu. Ringiem wycinamy koła i na to ścieramy białą marchew. Zdobimy natką pietruszki.

Grillowana gruszka i marchew z palonym kozim serem

Plastry marchewki i plastry gruszki grillujemy. Z soku z pomarańczy, wina, octu, oliwy sporządzamy sos, blendujemy. Smarujemy owoce i warzywa. Na to kładziemy plaster koziego sera przypalonego palnikiem. Zdobimy natką pietruszki.

Jadalna ziemia z marchewki

Kromkę pumpernikla blendujemy z prażonymi migdałami i pozostałościami marchewki (po wyciskanym soku).

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix