Grazyna Kuroń Plastry cielęciny z chrupiącą sałatką i chłodnikiem

Grazyna Kuroń Plastry cielęciny z chrupiącą sałatką i chłodnikiem
Grazyna Kuroń Plastry cielęciny z chrupiącą sałatką i chłodnikiem

Składniki:

15 szt. liści botwiny baby ½ ogórka świeżego 2 rzodkiewki oliwa z oliwek ocet jabłkowy sok z cytryny cukier sok z botwiny chłodnik z poprzedniej konkurencji polędwiczka cielęca mleko estragon suszony jajka przepiórcze 200 ml bulionu

Przygotowanie:

Baby botwinę opłukać, dodać plasterki rzodkiewki i ogórka pokrojonego w słupki. Oliwę wymieszać z octem jabłkowym, dodać odrobinę soku z cytryny, cukier do smaku i sok z botwinki - polać sałatkę. Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Polędwicę namoczyć przez 10 minut w mleku z listkiem laurowym. Wyjąć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i estragonem. Zalać mięso bulionem. Dusić ok 5-10 minut. Wyjąć, pokroić na cienkie plasterki. Podać jak carpaccio, z boku ułożyć sałatkę oraz jajka. W kokilce podać chłodnik.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"