Grzegorz Bien: Biszkopt kokosowy

GRZEGORZ BIEŃ_II__JWA3608.jpg
GRZEGORZ BIEŃ_II__JWA3608.jpg

Biszkopt kokosowypiana z kokosem, mus z ananasa

Składniki:

1 puszka mleka kokosowego 200 g śmietany 36% 1 świeży ananas 150 g wiórków kokosowych 4 jaja 150 g mąki pszenne 200 g cukru pudru herbatniki

Przygotowanie:

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę oraz kokos. Ciasto na biszkopt rozsmaruj cienką warstwą na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 260 stopni piekarnika na 8 minut.

Mleko kokosowe i śmietanę wlej do syfonu, nabij 2 naboje i odłóż do szybkiego schłodzenia.

Ananasa obierz i zblenduj z odrobiną mleka kokosowego. Herbatniki pokrusz.

Prezentacja:

Biszkopt / mus / herbatnik / piana / biszkopt /mus / herbatnik / piana

podziel się:

Pozostałe wiadomości