Jagoda Misztal Ala`totrille faszerowane kotlecikami z kaszy gryczanej z twarogiem wędzonym z karmelizowanymi buraczkami i sosem szczypiorkowym

Jagoda Misztal Ala`totrille faszerowane kotlecikami z kaszy gryczanej z twarogiem wędzonym z karmelizowanymi buraczkami i sosem szczypiorkowym
Jagoda Misztal Ala`totrille faszerowane kotlecikami z kaszy gryczanej z twarogiem wędzonym z karmelizowanymi buraczkami i sosem szczypiorkowym

Kotleciki (3 sztuki):

60 g twarogu wędzonego 60 g ugotowanej kaszy gryczanej 7 listków szczypiorku sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia

Wszystkie składniki połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji, uformować kotleciki i smażyć na oliwie do zarumienienia.

Ala`tortille

Ciasto pierogowe rozwałkować na cienkie placki, smażyć na suchej patelni, aż ciasto się zarumieni i urośnie tak, że w środku zrobi się dziura.

Karmelizowane buraki:

buraki pieczone 1 łyżka cukru ocet winny ½ łyżeczki majeranku suszonego sól, pieprz 1 łyżka śmietany 18% szczypta ostrej papryki szczypiorek boczek Upieczone buraki pokroić na plasterki, na patelnię wysypać łyżkę cukru i poczekać aż zacznie tworzyć się karmel. Włożyć buraki podsmażyć, polać octem winnym, doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

Do płynnej części po karmelizowaniu buraków dodać łyżkę śmietany 18% doprawić ostrą papryką.

Do pozostałości po sosie miętowym dodać posiekany szczypiorek.

Plastry boczku wędzonego podsmażyć na chrupko.

Nafaszerować wszystkim tortille. Dresing buraczkowy wyłożyć na talerz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości