Jagoda Misztal „Warzywne spaghetti z musem z wątróbki cielęcej i jajkiem w koszulce”

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Jagoda Misztal  „Warzywne spaghetti z musem z wątróbki cielęcej i jajkiem w koszulce”
Jagoda Misztal „Warzywne spaghetti z musem z wątróbki cielęcej i jajkiem w koszulce” 

Składniki:


Mus:
200 g wątróbki cielęcej, pół cebuli, 2 łyżki masła + 2 łyżki masła, pół płaskiej łyżki gałki muszkatołowej, sól, pierz do smaku

Spaghetti warzywne: 5 szparagów, 1 duża cukinia, 2 cukinie baby, 5 pomidorków koktajlowych, ½ pęczka kolendry, 2 łyżki masła, sól, pieprz

Jajko w koszulce: 1 jajko, 5 łyżek octu winnego, łyżeczka soli

Przygotowanie:

Cebulkę posiekać w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać posiekaną w kostkę wątróbkę, dusić, aż będzie miękka, doprawić przyprawami, zblendować na gładką masę.
Z cukinii i szparagów (główki wcześniej odciąć i zblanszować) wyciąć – przy pomocy obieraczki do warzyw - tagliatelle z warzyw i zblanszować przez 1 minutę.
Pomidorki poddusić na maśle z posiekaną kolendrą, dodać plasterki cukinii baby. Przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować jajko w koszulce.
Wyłożyć makaron warzywny, na to pomidory i główki szparagów. Polać musem z wątróbki i wyłożyć jajko w koszulce.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix