Jagoda Misztal „Wiosenne śniadanie pstrąga”

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Jagoda Misztal „Wiosenne śniadanie pstrąga”
Jagoda Misztal „Wiosenne śniadanie pstrąga” 

Składniki:


1 pstrąg tęczowy ok 350 g
¼ szklanki pęczaku kujawskiego
limonka
garść rukoli
garść natki pietruszki
20 g pistacji
1,5 łyżki masła miękkiego
1 mały koper włoski
6 rzodkiewek
1 łyżeczka musztardy miodowej
3 łyżeczki oliwy
sól
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Pęczak ugotować na sypko, pistacje podprażyć na suchej patelni.
Zmiksować rukolę, pistacje, natkę pietruszki i masło na gładkie pesto, doprawić szczyptą soli. Ugotowany pęczak wymieszać z emulsją i zachować w cieple.

Rybę oczyścić z łusek, naciąć skórę i posypać solą i pieprzem ziołowym, natrzeć rybę , skropić sokiem z limonki, następnie oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut.

Koper włoski posiekać na cienkie paseczki, rzodkiewkę na plasterki, dodać koperek z kopru i wymieszać. Musztardę wymieszać z sokiem z limonki i 3 łyżkami oliwy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z warzywami.

Upieczoną rybę podać z pęczakiem oraz sałatką z warzyw.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix