Kamil Czerwiak: Ziołowy antrykot wołowy

Kamil Czerwiak _JW_4938-2.jpg
Kamil Czerwiak _JW_4938-2.jpg

Składniki: 1 antrykot wołowy 10 g masła 2 ząbki czosnku w łupince 20 g ostrej papryczki sól, pieprz 50 g koperku 50 g natki pietruszki 50 g kolendry 50 g tymianku sól i pieprz do smaku Przygotuj marynatę z części ziół i zamarynuj w niej mięso. Następnie przypraw i podsmaż na patelni grillowej z dodatkiem czosnku, kolendry oraz posiekanej papryczki. Zioła posiekaj i obtocz w nich mięso. Sos serowy: 100 ml śmietany kremówki 20 g sera błękitny lazur 5 g zielonego pieprzu 10 g masła Śmietankę zredukuj, dodaj ser oraz zielony pieprz. Wymieszaj i dodaj masło. Włóż sos do syfonu. Sos z owoców jagodowych: po 60 g truskawki, maliny i borówki 10 g masła 20 ml miodu pitnego 15 g miodu drahimskiego Owoce podsmaż na maśle. Podlej odrobiną miodu pitnego, wymieszać z miodem drahimskim. Odparuj nadmiar płynu. Mini marchew: 4 marchewki baby 10 g masła 5 g miodu drahimskiego sól, pieprz Marchewki zblanszuj w osolonym wrzątku. Następnie podsmaż na maśle z dodatkiem miodu. Przypraw do smaku.Chips z kaszy jęczmiennej: 15 g kaszy jęczmiennej 10 g masła sól, pieprz 1 ml atramentu z kałamarnicy Kaszę podsmaż na maśle. Zalej wodą i gotuj do całkowitego rozklejenia. Przypraw do smaku solą i pieprzem, zabarw atramentem. Zblenduj, a następnie rozsmaruj na macie silikonowej i pozostaw do suszenia. Mini por: 3 mini pory 10 g masła 3 listki szałwii 5 g miodu drahimskiego sól, pieprz Pory zblanszuj w osolonym wrzątku. Następnie podsmaż na maśle z dodatkiem miodu. Przypraw do smaku.Micro gołąbki: 2 mini kapusty czerwone 50 g kaszy pęczak 20 g oscypka pieprz 10 g masła klarowanego Kapustę zblanszuj. Kaszę namocz w gorącej wodzie, a następnie gotuj do całkowitego rozklejenia. Dodaj starty oscypek. Farsz przypraw do smaku. Z kapusty uformuj gołąbki, podduś na maśle klarowanym.

podziel się:

Pozostałe wiadomości