Laurentiu Zediu: Sarmale

Laurentiu Zediu_JW_8984.jpg
Laurentiu Zediu_JW_8984.jpg

Składniki:

100 g ryżu 80 g mięsa wieprzowego i wołowego 1 cebula 2 pomidory 100 ml śmietany 18% natka pietruszki 1 łyżka pasty pomidorowej pęczek koperku majeranek, cząber chilli, słodka papryka sól, pieprz kapusta biała 500 ml bulionu Przygotowanie:

Osiekaną cebulę smażymy na oleju, mieszamy pastę pomidorową z cebulą, dodajemy surowy ryż i mięso, przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Liście kapusty gotujemy w gorącej wodzie przez 2-3 minuty. Następnie liście kapusty faszerujemy i dusimy w bulionie przez około godzinę, a minimum 30 minut.

Sos śmietanowy: 1 łyżkę cebuli smażymy na oleju, dodajemy śmietanę, świeży koper i pietruszkę, mieszamy. Na talerz wykładamy gołąbki i polewamy je sosem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości