Gotowane raki i smażone przegrzebkisos zabajone, fenkuł, szparagi, mini pory
Składniki:
6 surowych raków 3 przegrzebki bulion warzywny 2 szalotki 2 szt. mini pora 3 zielone szparagi 1 fenkuł 2 żółtka 50 ml białego wytrawnego wina 100 g masła 50 ml śmietany kremówki oliwa cytryna tymianek
Przygotowanie: Przygotowujemy bulion, w którym gotujemy raki. Podsmażamy szalotkę, dodajemy skorupy raków, dolewamy wino, redukujemy, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Odlewamy 50 ml wywaru rakowego. Przygotowujemy zabajone. Żółtka ubijamy z odlanym wywarem, odrobiną wina w kąpieli wodnej, doprawiamy tymiankiem, pieprzem i solą. Na pozostałym wywarze przyrządzamy sos. Dolewamy śmietankę, potem masło, doprawiamy do smaku. Przegrzebki smażymy na klarowanym maśle.
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"