Magda Nowaczewska: Jej wysokość ryba

_JW_5421.Magda Nowaczewska_.jpg
_JW_5421.Magda Nowaczewska_.jpg

Składniki:

1 pstrąg patroszony 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki 1 cytryna świeży koperek świeży lubczyk 2 ziemniaki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu winnego 1 szczypta szafranu świeża mięta sól pieprz cebula dymka cukier

Sposób przygotowania:

Rybę umyj, faszeruj świeżymi ziołami, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym maśle po 5 minut z każdej strony. Ziemniaki ugotuj. Miętę zalej łyżeczką octu, soli i cukru. Przygotuj sos : wymieszaj razem musztardę, oliwę, ocet, szafran. Ugniećy ziemniaki i dodaj do nich sos i pokrojoną dymkę. Wszystko skrop cytryną i posyp solą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości