Maria Ożga: Torcik z grillowanych warzyw z jajkiem na twardo

Maria Ożga_ (1).jpg
Maria Ożga_ (1).jpg

Torcik z grillowanych warzyw z jajkiem na twardo

Składniki:

1 bakłażan 1 cukinia 1 pomidor 1 jajko kurze świeża kolendra sól pieprz kmin rzymski kurkuma papryka słodka papryka ostra

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 min, następnie spłukać wodą. Cukinię pokroić w cienkie podłużne plastry i grillować razem z bakłażanem . Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Pokroić w plastry, przyprawić solą, pieprzem i świeżą, posiekaną kolendrą.

Warzywa układać w formie torcika : bakłażan, zrolowaną cukinie, plastry pomidora. Udekorować świeżymi ziołami i jajkiem kurzym.

Torcik można podawać z sosem pomidorowym na ciepło.

podziel się:

Pozostałe wiadomości