Mariusz Szwed: Polędwiczka z sarny, faszerowana krewetką

Mariusz Szwed_ (7).jpg
Mariusz Szwed_ (7).jpg

Batat faszerowany przepiórką i królikiem, sos winno-śmietanowym, kurki, słodki groszek, rozmaryn, koperek

Polędwiczkę marynujemy w soli, pieprzu, rozmarynie i occie winnym, pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Wkładamy w środek krewetkę tygrysią i dopiekamy przez 2 minuty, odstawiamy na 5 min, aby mięso odpoczęło. Batat kroimy na 1 cm plastry. Grillujemy 15-20 min w temp. 180 stopni. Udko królika oaz perliczkę gotujemy z warzywami do miękkości. Kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i masłem - układamy na zgrillowanym plasterku batata.

podziel się:

Pozostałe wiadomości