Mateusz Guncel : na żółto

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Mateusz Guncel : na żółto
MasterChef 

Mateusz Guncel
Kremowa kukurydza z mlekiem kokosowym, baby kukurydza w maśle,
sałatka z grzybów, dyni i fasolki żółtej, czips z topinaburu

 

Składniki:

4 kolby kukurydzy
100 ml mleka kokosowego
150 g masła
8 sztuk baby kukurydzy
100 g fasolki żółtej
1 mała dynia
3 bulwy topinabura
tymianek
2 boczniaki
limonka
chilli
kwiaty jadalne
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kukurydzę gotujemy i blendujemy z chilli, sokiem z limonki i kwiatkami, przecieramy, przyprawiamy i odkładamy.

Topinabur kroimy w cienkie plastry, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Baby kukurydzę smażymy z tymiankiem na maśle na brązowy kolor.

Dynię kroimy w słomki, grzyby w półksiężyce i razem z fasolką smażymy do miękkości, całość doprawiamy.

Na talerz wykładamy krem z kukurydzy, na to sałatkę, posypujemy kwiatami, kładziemy czips i kukurydzę ustawiamy na pion.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix