Mateusz Zielonka, Matteo Brunetti: MatChef

Mateo+Mateusz Z _JW_8643.jpg
Mateo+Mateusz Z _JW_8643.jpg

Składniki: pierś z kaczki ze skórą jabłka groszek cukrowy ser kozi burak ziemniaki pietruszka czosnek tymianek liść laurowy papryka słodka cytryna oliwa z oliwek

Przygotowanie: Groszek cukrowy blanszujemy i miksujemy z kozim serem, cytryną, solą i pieprzem. Jabłka pieczemy na tłuszczu z kaczki i miksujemy z ugotowaną wcześniej pietruszką w ziołach. Pierś z kaczki smażymy, zaczynając od strony skóry, następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Ziemniaki i burak pieczemy w piekarniku z tymiankiem i czosnkiem, polane oliwą i posypane solą i pieprzem

Całość serwujemy na talerzu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości