Mateusz Zielonka: Surfer green rols

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Mateusz Zielonka: Surfer green rols
MasterChef 

Składniki:


2 tacki groszku cukrowego
200 g kaszy jaglanej
1-2 jajka
orzechy laskowe
pak choi
cukinia
1-2 awokado
świeża mięta
1 mały por
chili
cukinia baby
kiełki

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonym wrzątku. Mieszamy z cukrem i octem winnym.
Blanszujemy groszek cukrowy i kroimy na cienkie paski. Cukinie baby podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Z awokado wydrążamy miąższ i z dodatkiem chili sporządzamy pastę. Przyprawiamy.
Mleko kokosowe gotujemy z miętą dodajemy zmielone orzechy laskowe

Z jajka i drobno zmielonych orzechów smażymy naleśnika.

Zwijamy rolsa jak sushi. Na dnie talerza układamy podsmażonego na maśle pora, na nim układamy rolsa, dookoła wylewamy sos z mleka kokosowego. U góry rolsa smarujemy awokado później układamy sałatkę wszystko dekorujemy kiełkami i świeżym groszkiem.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix