Matteo Brunetti: Placki ziemniaczane

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Matteo Brunetti:  Placki ziemniaczane
MasterChef  

3 ziemniaki, sól, pieprz, olej, rozmaryn, czerwona bazylia, szalotka, mąka ziemniaczana

Obrać ziemniaki, umyć, zetrzeć na tarce i odstawić na kilka minut. Następnie odsączyć sok i przyprawić masę z ziemniaków solą, pieprzem i szczyptą rozmarynu, dodać posiekaną szalotkę i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. W głębokiej patelni rozgrzać sporą ilość oleju, dobrze rozgrzać. Z masy ziemniaczanej uformować 3 placki i smażyć z obu stron do zrumienienia. Udekorować czerwoną bazylią.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix