Michał Fabiszewski: Pstrąg z frytkami z juki i salsa z kaktusa

12994795.jpg
12994795.jpg

Pstrąg z frytkami z juki i salsa z kaktusa

Składniki: 2 filety z pstrąga pęczek świeżej kolendry czosnek juka halapenio marynowane kaktus świeży lub marynowany 1 czerwona cebula sok z limonki pomidor oliwa z oliwek masło olej do frytury skórka od słoniny sól pieprz, papryka słodka

Przygotowanie:

Pstrąga filetujemy, posypujemy solą i pieprzem oraz smarujemy grubą warstwą masła ze zgniecionym czosnkiem i świeżą, posiekaną kolędrą - smażymy na patelni od strony skóry.

Jukę obieramy i kroimy w cienkie plastry na chipsy oraz w paski na frytki. Smażymy we fryturze razem ze skórką ze świni, aby je odrobinę zaromatyzować.

Kaktusa obieramy, siekamy wraz z cebulą w drobną kostkę, dodajemy posiekaną papryczkę halapenio, pomidora, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek i sok z limonki.

Usmażonego pstrąga podajemy z frytkami i salsą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości