Michał Fabiszewski: Pstrąg z frytkami z juki i salsa z kaktusa

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Michał Fabiszewski: Pstrąg z frytkami z juki i salsa z kaktusa
12994795.jpg 

Pstrąg z frytkami z juki i salsa z kaktusa

Składniki:

2 filety z pstrąga
pęczek świeżej kolendry
czosnek
juka
halapenio marynowane
kaktus świeży lub marynowany
1 czerwona cebula
sok z limonki
pomidor
oliwa z oliwek
masło
olej do frytury
skórka od słoniny
sól pieprz, papryka słodka

Przygotowanie:

Pstrąga filetujemy, posypujemy solą i pieprzem oraz smarujemy grubą warstwą masła ze zgniecionym czosnkiem i świeżą, posiekaną kolędrą - smażymy na patelni od strony skóry.

Jukę obieramy i kroimy w cienkie plastry na chipsy oraz w paski na frytki. Smażymy we fryturze razem ze skórką ze świni, aby je odrobinę zaromatyzować.

Kaktusa obieramy, siekamy wraz z cebulą w drobną kostkę, dodajemy posiekaną papryczkę halapenio, pomidora, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek i sok z limonki.

Usmażonego pstrąga podajemy z frytkami i salsą.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix