Mikołaj Rey

„Gotowanie to sztuka, która pozwala otworzyć serca poprzez zadowolenie umysłu i ciała.”
Mikołaj Rey
Mikołaj Rey | Fot. TVN/Bartosz Siedlik

Mikołaj ma 30 lat i urodził się we Francji w Chambray-lès-Tours, ale teraz mieszka w Krakowie. Ma żonę i dwóch synów. Przyjechał do Polski w 1999 roku odkrywać kraj swoich przodków i uczyć się języka polskiego. Zarządza swoim zamkiem w Montresor (www.chateaudemontresor.fr). Zaczął gotować, gdy mieszkał w internacie. Trenuje MMA oraz uwielbia sztuki walki. Najbardziej chciałby odnowić rodzinny majątek i otworzyć tam małą restaurację. Jurorów ujęło jego profesjonalne spojrzenie i doświadczenie w kuchni francuskiej. Jego ulubione dania to polędwica wołowa w sosie roquefort lub mule w sosie szafranowym.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

panie Mikolaju ostatnio ogladalem z panem program na temat pstaga I lososia niestety jerzeli codzi o kolor lososia dzikiego to troche przydalo by sie panu edukacji zanim sie pan wypowie na antenie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Tobie też przydałoby się trochę edukacji! Jeżeli piszemy przez "ż", a przydałoby pisze się łącznie

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          tvnpix