Monika Gliniak – lodówka rodzinna

Monika Gliniak_B_ (2).jpg
Monika Gliniak_B_ (2).jpg

Zupa pieczarkowa

Składniki: ½ litra wywaru warzywnego 200g pieczarek 1 por masło marchewka pietruszka natka pietruszki śmietana 30% sól i pieprz

Pzygotowanie:

Posiekane pieczarki blanszujemy na maśle z posiekanym porem, a następnie zalewamy bulionem warzywnym. Doprawiamy pieprzem i solą. Na sam koniec dolewamy śmietankę. Zupę posypujemy siekaną natką z pietruszki.

Smażony filet z indyka w sosie śmietanowym, blanszowana fasolka szparagowa, marchew i pietruszka, natka pietruszki

Składniki: 200g indyka masło do smażenia garść zielonych fasolek szparagowych marchew pietruszka śmietana 30% zioła prowansalskie, sól, pieprz olej lub oliwa

Przygotowanie: Filet z indyka smażymy na maśle z dodatkiem oleju. Pod koniec dodajemy do niego lekko podgotowane warzywa. Do całości wlewamy śmietanę i przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości