Szymon Czerwiński: Zielona Kasza Gryczana

IMG_2256.dngSzymon Czerwinski_.jpg
IMG_2256.dngSzymon Czerwinski_.jpg

Zielona Kasza Gryczana

Składniki:

3 szklanki kaszy gryczanej 200 g groszku zielonego 1 pęczek natki pietruszki 3 limonki 1 zielona papryka groszek cukrowy 1 pęczek kolendry 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy w wodzie na sypko. Groszek zielony gotujemy w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy ugotowaną kaszę, pokrojoną natkę pietruszki, posiekaną kolendrę, sok z limonek do smaku, oraz otartą skórkę. Następnie dodajemy ugotowany zielony groszek. Chwilę przesmażamy na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem. Groszek cukrowy blanszujemy w osolonym wrzątku i układamy na talerzu. Kaszę wykładamy w ringu i podajemy.

podziel się:

Pozostałe wiadomości