Wojciech Zys: Burger

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Wojciech Zys: Burger
MasterChef  

Wołowina (antrykot), boczek surowy, rukola, roszponka, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, ser salami, bułka do burgera, pieprz, sól, pieprz chili, miód, musztarda dijon.

Wołowinę z odrobiną boczku dla tłustości burgera zmielić w maszynce do mięsa. Mięso doprawić solą, pieprzem, odstawić.
Pokroić ogórka, pomidora i ser w plasterki.
Rozgrzać patelnie grillową, uformować mięso i ułożyć na patelni razem z cebulą i dwoma plasterkami boczku – dla smaku. W czasie, gdy mięso się smaży przygotowujemy sos, mieszając musztardę z miodem.
Na osobnej patelni grillujemy bułkę przekrojoną na pół. Dół bułki smarujemy sosem, układamy rukolę i roszponkę. Nakładamy burgera, plaster sera, usmażony boczek, ogórka, pomidora i trochę sałaty. Przykrywamy górną częścią bułki, nasmarowaną od wewnątrz sosem i łączymy od góry wykałaczką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix