"MasterChef": Jaki będzie IV sezon?

Ania Starmach, Michel Moran, Magda Gessler
Źródło: TVN | TVN
Magda Gessler, Anna Starmach oraz Michel Moran to najbardziej popularne kulinarne trio w Polsce. Znają nie tylko tajniki dobrej kuchni, ale też przepis na najlepsze telewizyjne show. „MasterChef” to w ich wykonaniu prawdziwy majstersztyk. A potwierdzeniem tego są blisko 3 miliony wygłodniałych widzów sycących się każdym odcinkiem programu.
Ania Starmach, Michel Moran, Magda Gessler
Ania Starmach, Michel Moran, Magda Gessler

To, co jest pewne tej jesieni, to fakt, że zostanie wyłoniony najlepszy kucharz amator Anno Domini 2015! Spośród setek zgłoszeń jurorzy programu „MasterChef” dali szansę czternastu najlepszym osobom. Pasjonatom kuchni, szaleńcom w poszukiwaniu najlepszego smaku, entuzjastom zapachów i ludziom niebojącym się podejmować nowe wyzwania. To oni bowiem staną się różnorodnymi składnikami premierowej edycji programu. Pikantni, słodcy, gorzcy, kwaśni…Każdy z uczestników będzie stanowił element dania jakim jest „MasterChef”. Ugotują ich, spalą lub zjedzą ze smakiem jurorzy programu – Magda Gessler, Anna Starmach oraz Michel Moran.

A ponieważ każdy z nich ma inne kulinarne podniebienie, może dojść między nimi do niejednej konfrontacji. Szykuje się edycja jakiej do tej pory nie było! W jednym z odcinków wystąpią gościnnie gwiazdy australijskiego „MasterChef’a” - Gary Mehigan oraz George Calombaris. Zdobyć ich uznanie będzie bardzo trudno. Ich kubki smakowe wyczują każdy kulinarny fałsz. A słowa uznania uniosą szczęśliwców aż do nieba. Walka między uczestnikami o pochwałę i przejście kolejnych eliminacji będzie zaciekła. A toczyć się będzie nie tylko w studiu, ale i w plenerze. „MasterChef” pierwszy raz w historii poleci na inny kontynent. Jurorzy nie postawią żadnych granic, prócz kulinarnych.

Gary Mehigan, Ania Starmach,Michel Moran, Magda Gessler, George Calombaris
Gary Mehigan, Ania Starmach,Michel Moran, Magda Gessler, George Calombaris

Najsłabsi zawodnicy odpadną, najlepsi zmierzą się ze sobą w sercu świata – Nowym Jorku. W wielkiej metropolii łatwo o zawrót głowy…tym bardziej, że zadania, z którymi przyjdzie się zmierzyć uczestnikom mogą okazać się ponad ich możliwości… Jurorzy ocenią je między innymi w Culinary Institute of America – najsłynniejszej szkole gotowania w Ameryce. To tam zostanie wyłoniona finałowa trójka, która 6 grudnia zawalczy o zwycięstwo w programie. A jest o co – najlepszy zawodnik otrzyma tytuł MasterChefa, 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.

Źródło zdjęcia głównego: Michał Stawowiak

podziel się:

Pozostałe wiadomości