Aniela Michaluk

Ma 19 lat i pochodzi z Radziechowa koło Legnicy. Na co dzień spełnia się jako pani domu.

Soczysta karkówka z salsą z mango w towarzystwie sosu pomaranczowo-buraczkowgm
150g- karkówki
Marynata :
2- ząbki czosnku
1- łyżka octu balsamicznego
1- łyżka oliwy z oliwek
1- łyżeczka miodu
1- ząbek czosnku
Sok z połówki pomarańczy
Piepsz do smaku
Salsa z mango :
50g-mango
20g- awokado
1- mała szalotka
Połówka pomidora
Pieprz, sok z cytryny oliwa z oliwek do smaku
Sos paranczowo buraczkowy
Sok z połówki pomarańczy
1 - mały burak
Pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
Pół łyżeczki miodu
Pesto z pietruszki
Garść natki pietruszki
20g- pistacji
1- ząbek czosnku
4- łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty razem wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i natrzeć, tak przygotowane mięso włożyć do lodówki najlepiej na całą noc
Następnie zgrilować lub usmażyć na patelni
Salsa
Awokado, mango, szalotkę oraz pomidora wcześniej obranego ze skurki i bez gniazd nasiennych krokami w drobną kostkę następnie doprawiamy pieprzem oliwą i sokiem z cytryny po czym całość mieszamy
Sos pomaranczowo-buraczkowy
Sok z połowy pomarańczy podgrzewany dodajemy buraka by pościł kolor po czym go wyciagamy następnie wlewamy zawiesinę z mąki ziemniaczanej cały czas mieszając do momentu gdy powstanie konsystencja kiślu po czym zdejmujemy z ognia
Pesto z pietruszki
Pietruszkę ząbek czosnku oraz oliwę zmiksować na gładką masę i przyprawić do smaku na sam koniec całe danie posypać zmielonymi pistacjami
Pozostałe wiadomości