Bartosz Adamski: Grillowany oscypek z kurkami w sosie śmietanowym smażony kurczak i porem sous-vide, portobello

Bartek Adamski+mama Adela 20160625 (3).jpg
Bartek Adamski+mama Adela 20160625 (3).jpg

Składniki: 300 g kurek 2 portobello 300 ml śmietany 180 g oscypka 1 pierś z kurczaka 1 kostka masła 100 g baby pora 1 cebula 15 ml soku z kiszonego ogórka 1 łyżeczka cukru kryształu sól, pieprz

Przygotowanie:

Osycypek ugilować .

Cukier roztopić, dodać masło, a gdy utworzy się karmel, przesmażyć drobno posiekaną cebule, dodać kurki, również przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietaną i dodać łyżkę soku z ogórka.

Portobello smażyć na bardzo rozgrzanej patelni, pod koniec dodać zimne masło, i przyprawić.

Kurczaka pokroić na cienkie kawałki, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron tak aby miał ładny kolor, dodać zimne masło

Pora przyprawić solą i pieprzem, szczelnie zawinąć w folię spożywczą i gotować we wrzątku 20/25minut.

Wszystkie składniki wyłożyć na talerz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości