Składniki:
3 papryki 150 g ryżu 100 g koziego sera 100 g oscypka 3 pomidory masło olej z pestek winogron garść malin 3 marchewki tymianek rozmaryn pieprz kolorowy sól
Przygotowanie: Papryki czyścimy z nasion. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu. Sery kroimy na kawałki. Buraka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z pestek winogron. Ryż, buraka oraz sery i tymianek mieszamy, faszerujemy papryki i pieczemy 15 min. W temperaturze 190 stopni.
Pomidory pieczemy na maśle z malinami. Marchewkę gotujemy, blendujemy składniki z pieprzem kolorowym, przecieramy, gotujemy i doprawiamy bazylią. Dekorujemy kwiatem i plastrem rzodkiewki.
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"