Grażyna Kuroń Assiette

Grazyna Kuron_JW_9173.jpg
Grazyna Kuron_JW_9173.jpg

10 marchewek 3 marchewki baby 50 ml whisky 1 pomarańcza imbir świeży pół łyżeczki suszony imbir, kurkuma, sól, pieprz 1 jabłko 1 biała marchew 4 plastry koziego sera 50 ml wina 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego papryka w proszku, papryka chilli 1 kromka pumpernikla 100 g płatków migdałów cukier trzcinowy natka pietruszki natka marchewki 1 łyżka masła

Tatar z marchewki

Marchewkę pokrojoną w kostkę, dusimy na patelni z masłem, sokiem z pomarańczy, whisky z imbirem, cukrem, solą papryką. Dusimy do miękkości. Dodajemy ocet balsamiczny. Zdobimy chipsami z marchewek baby, suszonych w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.

Surówka z marchewki i jabłka w galaretce

Sok z marchwi wyciskamy razem z jabłkiem. Zagotowujemy, dodajemy elastan i chłodzimy w płaskim naczyniu. Ringiem wycinamy koła i na to ścieramy białą marchew. Zdobimy natką pietruszki.

Grillowana gruszka i marchew z palonym kozim serem

Plastry marchewki i plastry gruszki grillujemy. Z soku z pomarańczy, wina, octu, oliwy sporządzamy sos, blendujemy. Smarujemy owoce i warzywa. Na to kładziemy plaster koziego sera przypalonego palnikiem. Zdobimy natką pietruszki.

Jadalna ziemia z marchewki

Kromkę pumpernikla blendujemy z prażonymi migdałami i pozostałościami marchewki (po wyciskanym soku).

podziel się:

Pozostałe wiadomości