Justyna Kruk

Justyna  Kruk
Ma 39 lat i mieszka w małej miejscowości na Dolnym Śląsku. Pracuje w serwisie samochodowym.

PSTRĄG Z SIEMIENIEM LNIANYM I KASZĄ MANNĄ Z PIEKARNIKA W TOWARZYSTWIE SZPARAG.

 

 

PRZEPIS

 

 

SKŁADNIKI

 

 

PSTRĄG SUROWY TĘCZOWY

 

ZĄBEK CZOSNKU

 

CYTRYNA 1/4

 

KOPEREK

 

MAGI WŁOSKA

 

PIETRUSZKA

 

MASŁO OK. 15 GRAM

 

SIEMIE LNIANE

 

KASZA MANNA

 

2 LIŚCIE SAŁATY

 

KIŚĆ POMIDORÓW KOKTAJLOWYCH

 

ZIOŁA DO DEKORACJI RZODKIEWKA

 

 

PRZYGOTOWANIE

 

 

PSTRĄGA MYJEMY W ZIMNEJ WODZIE OCZYSZCZMY Z ŁUSKI, ODCINAMY GŁOWĘ,SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM I SOLĄ DO ŚRODKA DODAJEMY MAGI WŁOSKĄ,MASŁO, KOPER, CZOSNEK,PIETRUSZKĘ.

 

POSYPUJEMY SIEMIENIEM LNIANYM A NASTĘPNIE ZASYPUJEMY KASZĄMANNĄ ABY UZYSKAŚ EFEKT CHRUPIĄCEJ SKÓRKI.

 

WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 18 MINYT TEMPERATURA 200 STOPNI, TERMOOBIEG, PO 10 MIN DODAJEMY KIŚĆ POMIDORÓW.

 

NA TALERZU UKŁADAMY SZPARAGI ZIOŁA, RZODKIEWKĘ ORAZ UPIECZONEGO PSTRĄGA:)

 

SMACZNEGO

tvnpix