Justyna Kruk

Ma 39 lat i mieszka w małej miejscowości na Dolnym Śląsku. Pracuje w serwisie samochodowym.

PSTRĄG Z SIEMIENIEM LNIANYM I KASZĄ MANNĄ Z PIEKARNIKA W TOWARZYSTWIE SZPARAG.
PRZEPIS
SKŁADNIKI
PSTRĄG SUROWY TĘCZOWY
ZĄBEK CZOSNKU
CYTRYNA 1/4
KOPEREK
MAGI WŁOSKA
PIETRUSZKA
MASŁO OK. 15 GRAM
SIEMIE LNIANE
KASZA MANNA
2 LIŚCIE SAŁATY
KIŚĆ POMIDORÓW KOKTAJLOWYCH
ZIOŁA DO DEKORACJI RZODKIEWKA
PRZYGOTOWANIE
PSTRĄGA MYJEMY W ZIMNEJ WODZIE OCZYSZCZMY Z ŁUSKI, ODCINAMY GŁOWĘ,SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM I SOLĄ DO ŚRODKA DODAJEMY MAGI WŁOSKĄ,MASŁO, KOPER, CZOSNEK,PIETRUSZKĘ.
POSYPUJEMY SIEMIENIEM LNIANYM A NASTĘPNIE ZASYPUJEMY KASZĄMANNĄ ABY UZYSKAŚ EFEKT CHRUPIĄCEJ SKÓRKI.
WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 18 MINYT TEMPERATURA 200 STOPNI, TERMOOBIEG, PO 10 MIN DODAJEMY KIŚĆ POMIDORÓW.
NA TALERZU UKŁADAMY SZPARAGI ZIOŁA, RZODKIEWKĘ ORAZ UPIECZONEGO PSTRĄGA:)
SMACZNEGO
Pozostałe wiadomości