Kinga Grycan

Kinga Grycan
Ma 32 lata i mieszka w Brzegu. Na co dzień prowadzi własną działalność.

KREM Z BURAKA= pieczone buraki w piekarniku polane oliwa, ser feta, zioła, prażony słonecznik, bulion warzywny= buraki po upieczeniu w obrać ze skóry, zmiksować  następnie przyprawić cytryną sól pieprz, cukier dodać bulion warzywny -na talerzu  dodać ser feta, prażony słonecznik i posypać ziołami np. pietruszką , koprem

 

 

STEK WOŁOWY=stek wołowy grillowany, szparagi, rucola, papryczki chili, groszek zielony, masło, zioła , czosnek, cebula, papryka słodka oraz normalna.= Stek ugrilować pierw na rozgrzanej patelni następnie dodać masło-odłożyć mięso aby odpoczęło posypać solą oraz pieprzem , następnie podsmażyć na maśle szparagi -posypać pieprzem i solą. Umyć rucole pokroić papryczkę chili dodać zielony groszek skropić cytryną i oliwą doprawić do smaku

SOS DO STEKA- czosnek, cebula, papryka chili, papryka słodka, papryka-wszystko dać do piekarnika po upieczeniu obrać ze skóry , wszystko  zmiksować dodać sól,  pieprz oliwę oraz cytrynę

 

 

SERNIK Z MUSEM MALINOWYM -mąka, ser, ser  mascarpone, jajka, cukier, budyń śmietankowy, masło, kremówka, mleko, maliny, amaretto, proszek do pieczenia

ciasto-225 G mąki razem z 150 g masło cukrem-ja daje na oko-, proszek do pieczenia 1 jajko zmiksować - część ciasta dać do zamrażarki, drugą częścią wyłożyć blachę (ja daję tortownicę)

masa serowa- 1 kg sera zmiksować z mlekiem -ja daje mleka na oko następnie dodać jajko, budyń, mascarpone, cukier-ja daje na oko, i wszystko razem połączyć , kremówkę ubić na sztywno  i dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową dać do tortownicy, wyciągnąć resztę ciasta i zetrzeć na tarce, ciasto piec przez ok 60 min w temperaturze 180 st.

Rozpuścić masło na patelni dodać cukier, maliny i ameretto, następnie polać tym sernik, można przetrzeć przez sito. SMACZNEGO

tvnpix