Krzysztof Bigus Dekonstrukcja placków ziemniaczanych

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Krzysztof Bigus  Dekonstrukcja placków ziemniaczanych
Krzysztof Bigus Dekonstrukcja placków ziemniaczanych 

-3 ziemniaki czerwone

-3 ziemniaki białe

-1 cebula biała

-1 cebula czerwona

-Pęczek szczypiorku

-3 jajka

-1 l oleju

-3 łyżki octu

-Sól

-Pieprz

-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

-2 łyżeczki mąki pszennej

 

Szczypiorek zmiksuj dodaj oleju soli i pieprzu, przetrzyj przez sitko,zrobi się oliwa szczypiorkowa. Z połowy białego i czerwonego  ziemniaka i cebuli zrób chipsy. Zetrzyj resztę  ziemniaków i cebulę (czerwone i białe oddzielnie). Do każdej z mas dodaj pół jajka, łyżeczkę mąki pszennej i ziemniaczanej, sól i pieprz. Usmaż każdą z mas w okrągłych formach. Zrób majonez z 2 jajek, oleju i octu. Majonez wlej do syfonu i użyj 3 nabojów N2O.

Placki wyłóż na talerz,polej oliwa szczypiorkową,dodaj chipsy i majonez z syfonu.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix