Krzysztof Bigus Jeleń z puree z topinamburu z grzybami maitake i batatami

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Krzysztof Bigus  Jeleń z puree z topinamburu z grzybami maitake i batatami
Krzysztof Bigus Jeleń z puree z topinamburu z grzybami maitake i batatami 

 

-0,5 kg batatów

-0,5 kg topinamburu

-0,5 kg grzybów maitake

-sól

-pieprz

-1 l mleka

-0,5 kg jelenia

-listki szczawiku do przystrojenia

-natka pietruszki

-2 łyżki oleju z pestek winogron

-1 kostka masła

-cebula 100g

Ugotuj bataty w osolonej wodzie, a  topinambur w mleku. Jelenia zamarynuj w oliwie z pestek winogron i pietruszce. Usmaż cebulkę na maśle klarowanym następnie dodaj grzyby maitake dopraw solą i pieprzem, smaż przez chwile. Jelenia usmaż na patelni dodaj masło i ciągle polewaj go masłem. Pózniej odstaw jelenia do odpoczęcia na ścierce. Zmiksuj topinambur na puree dopraw solą, pieprzem i masłem. Z batatów wytnij ładne kółeczka. Jelenia pokrój na kawałki.   Złóż ładnie talerz

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix