LOREK: Ravioli z homarem i foie gras

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
LOREK:  Ravioli z homarem i foie gras
LOREK: Ravioli z homarem i foie gras 

LOREK:

Ravioli z homarem i foie gras:

Ravioli

-100gr mąki
-3 żółtka
-1 łyżka oliwy
-200gr grzybów  porcini
-pietruszka
-sól, pieprz, pieprz czerwony
-skórka cytryny
-50ml śmietany.

Wyrabiamy ciasto z mąki, żółtek  i oliwy, odkładamy do lodówki na 30 minut, następnie rozwałkowujemy  i wykrawamy .

Grzyby smażymy na patelni, dodajemy pietruszki, śmietany, przyprawiamy i kleimy ravioli. Gotujemy w gorącej  osolonej  wodzie.

Homar i foie gras:

-homar

-foie gras 200g

Homara gotujemy w gorącej wodzie, około 6 minut. Później  obieramy i  smażymy 30 sekund z każdej strony.

Foie gras smażymy na suchej gorącej patelni, około 30 sekund z każdej strony.

Sos:

-3 skrzydła kurczaka
-100ml wina
-300ml bulionu drobiowego
-seler naciowy

-por

-marchew

-liście laurowe

-pietruszka

-olej

Smażymy kurczaka na oleju aż zbrązowieje  dodajemy warzywa  wlewamy wino i  redukujemy o ½, dolewamy bulionu i redukujemy cały płyn o ½.

Marynowane winogrona:

-100ml octu
-200ml cukru
-winogrona

Gotujemy cukier i ocet, chłodzimy i marynujemy winogrona.

 

Wszystko wykładamy na talerz i dekorujemy winogronami.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wydaje się być interesujące. spróbuję na weekendzie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      tvnpix