Mariusz Kisiel

Ma 37 lat i mieszka w Białymstoku. Po 16 latach mieszkania w Anglii, pół roku temu wraz z żoną i dwiema córeczkami wrócił do Polski.

OKON MORSKI Z KOPREM WLOSKIM I CUKINA, W SOSIE ZIOLOWYM I ORZECHAMI.
Skladniki:
175gram Okonia morSkiego (filet, najlepiej swiezy )
100 gram kopru wloskiego
100 gram cukini
50 gram zoltych marchewek
szczypta czarnuszki
Sos:
natka pietruszki
natka koperku
liscie bazyli
liscie miety
sok z cytryny okolo 25 ml
oliwa z oliwek okolo 100ml
1 zabek czosnku
Sposob:
Zacznij od sosu: drobno posiekaj ziola, dodaj sok z cytryny i oliwe z oliwek, nastepnie dopraw do smaku sola i pieprzem, dodaj posiekany w drobna kostke zabek czosnku.
Po zrobieniu sosu przystap do:
Zgrilowac koper wloski, nastepnie zgrilowac cukinie dodajac szczypte czarnuszki, nastepnie zgrilowac marchew.
Na rozgrzanej patelni stostowac orzechy.
Nastepnie posól i popieprz okonia i na rozgrzanej patelni smaz od strony skory przez 5-6 min nastepnie obroc na kolejna minute.
Po usmarzeniu ryby zacznij od kopru wloskiego na talerzu nastepnie cukinia, marchew a pozniej na sam koniec poloz rybe. Posyp to orzechami i dodaj sos. Smacznego .
Pozostałe wiadomości