Mateusz Guncel – Tort Kokosowo-migdałowy z malinami

Mateusz Guncel _JW_8609.jpg
Mateusz Guncel _JW_8609.jpg

Składniki:

15 jaj 300 g mąki 300g cukru 1 kg mascarpone

800 ml śmietanki 30% 100 g cukier puder 200 g malin Alkohol kokosowy 50ml 100 g kokosu 100 g migdałów 50 ml espresso Przygotowanie:

Ubijamy jaja z cukrem na puszystą masę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Krem Kokosowy – ubijamy razem mascarpone ze śmietanką (w proporcji: 500 g mascaprone i 400 g śmietanki), Dodajemy alkohol i kokos, schładzamy. Krem Migdałowy – resztę mascarpone ubijamy z śmietaną, dodajemy zmielone migdały i cukier puder, schładzamy. Biszkopt pieczemy przez ok.20 min (do suchego patyczka). Studzimy, kroimy go, namaczamy kawą, wykładamy masy i dekorujemy!

podziel się:

Pozostałe wiadomości