Świętujemy Międzynarodowy Dzień Sushi z Natalią Gmyrek. Sprawdź przepis!

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Świętujemy Międzynarodowy Dzień Sushi z Natalią Gmyrek. Sprawdź przepis!
"MasterChef" PRZEDPREMIEROWO: Natalia Gmyrek i jej pierwsze wrażenia z Sydney! 

Szukacie idealnego przepisu na sushi? Natalia Gmyrek zdradza swój przepis na to danie

Składniki:


polędwica z łososia na sushi
½ kg ryżu do sushi
1 awokado
1 ogórek
sezam
500 ml octu
250 g cukru
125 g soli
1 opak nori

Nori: Ryż płuczemy 3 razy, zalewamy wodą w proporcji 1:1 i od zagotowania zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy od 8 do 10 min. Po ugotowaniu zostawiamy ryż pod przykryciem na 10 min i pozwalamy mu, żeby odpoczął.

Zalewa: 500 ml octu 125 g soli i 250 g cukru. Zalewamy ryż na blasze i delikatnie mieszamy.

Łososia kroimy na paski, awokado w plasterki, ogórka w paseczki, sezam prażymy na patelni.

Hosomaki: Na nori układamy ryż i tykwę, zawijamy.

Futomaki: Nori na to ryż, tykwa, sezam prażony, awokado.

Futomaki: Nori na to ryż, łosoś, prażony sezam, ogórek.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepyszne sushi

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      tvnpix