MasterChef: A może pierogi z krabem? Sprawdźcie przepis Natalii Gmyrek!

Natalia Gmyrek_JWA5016.jpg

Natalia Gmyrek jest półfinalistką programu Masterchef emitowanego na antenie TVN. Natalia walczyła do ostatniej kropli potui w ostateczności zajęła 5.miejsce w programie. Podsyłamy Wam jej kulinarną inspirację na święta:Pierogi z KRABEM:Składniki:

1 krab np. kieszeniec 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła pieprz kolorowy cały 500 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli gorąca woda do ciasta 1 mały pęczek natki pietruszki 3 małe szalotki 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

Z mąki, gorącej wody, żółtka i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy krążki.

Natkę pietruszki siekamy, cebulkę podsmażamy na maśle z rozgniecionymi całymi ząbkami czosnku. Kraba wrzucamy do mocno osolonego około 5 łyżkami soli, wrzątku na 6-8 minut. Ugotowanego hartujemy w zimnej wodzie. Odrywamy nóżki i rozbijamy pancerz, aby wyciągnąć mięso. Łączymy mięso kraba z cebulką, natką pietruszki i formujemy pierogi. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy kilka minut. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z masłem i czosnkiem. Wykładamy na talerz i ozdabiamy posiekanym kolorowym pieprzem.Smacznego!Oglądaj odcinki MasterChefa na Player.plZobacz WIĘCEJ:

Natalia Gmyrek
Natalia Gmyrek

Ola: Najbardziej zapamiętałam pierwszy odcinek!

Kto był bohaterem półfinałowego odcinka?

Ola! Co się stało z moją jagnięciną?!? .... Zjadłam.

podziel się:

Pozostałe wiadomości