Patrycja Rygusiak Menu urodzinowe

_JW_9271Patrycja 6B.jpg
_JW_9271Patrycja 6B.jpg

Comber jagnięcy na karmelizowanej gruszce z coulis z owocowym -comber jagnięcy -gruszka -wino białe -cukier -sól, pieprz, oliwa -masło klarowane -czereśnie bez pestek -jeżyny Comber jagnięcy oczyścić i wykroić kotleciki z kością. Gruszkę pokrój w małą kostkę. Na patelnię wsyp cukier, poczekaj aż zacznie się lekko karmelizować, dodaj owoce i szybko wymieszaj. Po około 3 minutach dodaj wino białe i mieszaj aż sos zrobi się gęsty. Przełóż do sitka i przetrzyj nad miską na gładki sos. Z gruszką postępuj tak samo pomijając ostatni etap – przecieranie. Comber jagnięcy zamarynuj w oliwie, soli i pieprzu i usmaż około 2 strony na każdej stronie. Na talerzu połóż karmelizowaną gruszkę, comber jagnięcy i polej sosem owocowym. Tarta z ganache z mlecznej czekolady Ciasto: -300 g mąki -200 g masła -100 g cukru Wymieszaj wszystkie składniki zagniatając ciasto. Włóż do lodówki na chwilę i wyłóż nim tartaletki. Piecz 20 minut w 200 stopniach. Ganache: -200 g czekolady mlecznej -200 ml śmietanki kremówki 36% Śmietankę zagotuj i dodaj mleczną czekoladę. Odstaw do zgęstnienia. Wylej na przestudzone tartaletki i ponownie odstaw do wystygnięcia. Podawaj ze świeżymi owocami i kwiatami jadalnymi. Smacznego ;)

podziel się:

Pozostałe wiadomości