Patrycja Rygusiak Menu urodzinowe

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Patrycja Rygusiak Menu urodzinowe
Patrycja Rygusiak Menu urodzinowe 


Comber jagnięcy na karmelizowanej gruszce z coulis z owocowym

-
comber jagnięcy
-gruszka
-wino białe
-cukier
-sól, pieprz, oliwa
-masło klarowane
-czereśnie bez pestek
-jeżyny

Comber jagnięcy oczyścić i wykroić kotleciki z kością. Gruszkę pokrój w małą kostkę. Na patelnię wsyp cukier, poczekaj aż zacznie się lekko karmelizować, dodaj owoce i szybko wymieszaj. Po około 3 minutach dodaj wino białe i mieszaj aż sos zrobi się gęsty. Przełóż do sitka i przetrzyj nad miską na gładki sos. Z gruszką postępuj tak samo pomijając ostatni etap – przecieranie. Comber jagnięcy zamarynuj w oliwie, soli i pieprzu i usmaż około 2 strony na każdej stronie. Na talerzu połóż karmelizowaną gruszkę, comber jagnięcy i polej sosem owocowym.

Tarta z ganache z mlecznej czekolady
Ciasto:
-300 g mąki
-200 g masła
-100 g cukru

Wymieszaj wszystkie składniki zagniatając ciasto. Włóż do lodówki na chwilę i wyłóż nim tartaletki. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Ganache:
-200 g czekolady mlecznej
-200 ml śmietanki kremówki 36%

Śmietankę zagotuj i dodaj mleczną czekoladę. Odstaw do zgęstnienia. Wylej na przestudzone tartaletki i ponownie odstaw do wystygnięcia. Podawaj ze świeżymi owocami i kwiatami jadalnymi.

Smacznego ;)

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszne i tylko chwila roboty, ja podałam z granatem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      serio?! czekolada i kremówka i takie to było wow?! szok... myślałem, że ten krem to będzie coś więcej...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Spróbuj - to jest wow :) Czasem im mniej znaczy lepiej. W połączeniu z różnymi owocami - słodkimi i kwaśnymi, to było naprawdę dobre;) A Michel lubi tylko mleczną czekoladę ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość
              • Gość837:
              • serio?! czekolada i kremówka i takie to było wow?! szok... myślałem, że ten krem to będzie coś więcej...
              • rozwiń

              No, czsami mniej znaczy lepiej:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                  tvnpix