Patrycja Rygusiak Tagliatelle z pioppino

_5JW7797Patrycja 7A.jpg
_5JW7797Patrycja 7A.jpg

Przygotuj ciasto na makaron: - 200 g semoliny - 200 g mąki - 4 jajka Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Odłóż przykrywając folią spożywczą. Przygotuj sos: - grzybki pioppino - cebula - czosnek - śmietana 36% 100 ml - 100 ml białego wina wytrawnego - pietruszka Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj grzybki, śmietanę i wino. Poczekaj, aż sos zgęstnieje. Dodaj pietruszkę. W garnku zagotuj wodę z solą. Makaron rozwałkuj, potnij w paski i gotuj do wypłynięcia. Wymieszaj z sosem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"