Patrycja Rygusiak Tagliatelle z pioppino

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Patrycja Rygusiak   Tagliatelle z pioppino
Patrycja Rygusiak Tagliatelle z pioppino  

 

Przygotuj ciasto na makaron:

- 200 g semoliny
- 200 g mąki
- 4 jajka

Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Odłóż przykrywając folią spożywczą.

Przygotuj sos:

- grzybki pioppino
- cebula
- czosnek
- śmietana 36% 100 ml
- 100 ml białego wina wytrawnego
- pietruszka
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj grzybki, śmietanę i wino. Poczekaj, aż sos zgęstnieje. Dodaj pietruszkę.

W garnku zagotuj wodę z solą. Makaron rozwałkuj, potnij w paski i gotuj do wypłynięcia. Wymieszaj z sosem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix