Głodni? Dominika Wójciak przygotowała dla Was: raviolo z warzywami i palonym masłem

Sekcja Specjalna - Książka przepisów |
Głodni? Dominika Wójciak przygotowała dla Was: raviolo z warzywami i palonym masłem
Dominika Wójciak 

Raviolo z chrupiącymi, zielonymi  warzywami, zielone szparagi, botwina, sos z palonego masła

 

Raviolo z warzywami i palonym masłem

100 g maki
1 jajko
1 łyżeczka oliwy
sól

Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić na 30 min, aby ciasto odpoczęło.

Farsz:

2 łodygi szparagów
1 garść bobu
1 garść groszku
1 ząbek czosnku
szalotka
1 łyżka masła + dodatkowo 4 łyżki masła

Warzywa obgotować przez 2 minuty, zahartować w zimnej wodzie. Szparagi pociąć na kawałeczki, bób obrać. Na maśle zeszklić drobno posiekaną szalotkę, dodać starty czosnek i dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą już miękkie, ale wciąż lekko chrupiące. Wystudzić.

Ciasto cienko rozwałkować, nałożyć farsz, przykryć druga częścią ciasta i skleić pierożki.

Masło roztopić w rondelku na średnim ogniu aż nabierze lekko brązowego koloru i zacznie pachnieć orzechowo.

Pierożki gotować 3 minuty w osolonym wrzątku, podawać z palonym masłem.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czyli z surowymi warzywami.....

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      tvnpix