Kamila Marciocha

Ma 26 lat i mieszka w Kołobrzegu. Z zawodu jest dietetykiem.

Śledzik z salsa z ogórka kiszonego podany z ziemniaczkami jak z ogniska, sosem piwno-miodowym i czipsem z jabłka
ŚLEDZIK: Filety śledziowe moczymy 48h w solance. Przekładamy do mleka i moczymy kolejne 2h, nabierze szlachetności i delikatności. Kroimy w kawałki.
SALSA Z OGÓRKA KISZONEGO: 2 ogórki kiszone 0.5 cebulki czerwonej 1 łyżeczka koperku drobno posiekanego 0.5 łyżeczki miodu 1 łyżka oleju rzepakowego Sól morska Pieprz czarny Siekamy drobno i łączymy składniki.
ZIEMNIACZKI JAK Z OGNISKA: 1 kg młodych ziemniaków dobrze umytych 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżka soli
Mieszamy w misce sól z mąką i obtaczamy mokre ziemniaki. Pieczemy ok 55 min w 200 stopni.
SOS PIWNO MIODOWY: 2 łyżki dobrej musztardy francuskiej 50 ml jasnego piwa 1 łyżeczka miodu
Mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
CZIPS JABŁKOWY 1 jabłko kroimy w plastry skrapiamy sokiem z cytryny i suszymy w suszarce do grzybów lub w piekarniku w 50stopniach do uzyskania chrupkości.
Składniki układamy na talerzu i dekorujemy świeżym koperkiem.
Pozostałe wiadomości