Uczestnicy
Powrót do listy

Karolina Gniadzik

Karolina  Gniadzik
Ma 33 lata i mieszka w Łodzi. Pracuje jako Supervisor ds. obsługi klienta w firmie kurierskiej

Buleczki Beozi

Ciasto:

Łyżeczka suchych drożdży

Łyżeczka cukru

200 ml ciepłej wody

Zamieszać zostawić zaczyn na 10 minut do wyrośnięcia.

Po tym czasie zmieszać z dwoma szklankami mąki pszennej I poczekać godzinę

Uformować 7 placuszków I gotować na parze przez 15 min

 

Farsz:

400 g mięsa mielonego wieprzowego

Łyżka ciemnego sosu sojowego

Łyżka sosu ostrygowego

Jedna łodyga selera naciowego drobno posiekaną

2cm imbiru

Kawałek białej kapusty

2 ząbki czosnku

Dymka +szczypiorek

Przyprawa 5 smaków (w moim przypadku sama zrobiłam mieszkankę)

200 ml wody

1 łyżka oleju sezamowego

 

Tort malinowy:

Biszkopt

5 jajek

3/4 szklanki drobnego cukru

3/4 szkl. maki pszenna

1/4szkl.maki ziemniaczanej

Białka ubijamy z cukrem dodajemy po jednym żółtka do ubitej masy. potem przesianą mąkę i mieszamy szpatułką

Pieczemy w 170 stopniach góra dół 40 minut.

Krem:

 

500 ml śmietanki 36%

250 g mascarpone

Białą czekoladą

Puree z malin 150 ml

 

Sylwia  Garska-Chmarycz
Następna osoba:

Sylwia Garska-Chmarycz

tvnpix