Karolina Gniadzik

Ma 33 lata i mieszka w Łodzi. Pracuje jako Supervisor ds. obsługi klienta w firmie kurierskiej

Buleczki Beozi
Ciasto:
Łyżeczka suchych drożdży
Łyżeczka cukru
200 ml ciepłej wody
Zamieszać zostawić zaczyn na 10 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie zmieszać z dwoma szklankami mąki pszennej I poczekać godzinę
Uformować 7 placuszków I gotować na parze przez 15 min
Farsz:
400 g mięsa mielonego wieprzowego
Łyżka ciemnego sosu sojowego
Łyżka sosu ostrygowego
Jedna łodyga selera naciowego drobno posiekaną
2cm imbiru
Kawałek białej kapusty
2 ząbki czosnku
Dymka +szczypiorek
Przyprawa 5 smaków (w moim przypadku sama zrobiłam mieszkankę)
200 ml wody
1 łyżka oleju sezamowego
Tort malinowy:
Biszkopt
5 jajek
3/4 szklanki drobnego cukru
3/4 szkl. maki pszenna
1/4szkl.maki ziemniaczanej
Białka ubijamy z cukrem dodajemy po jednym żółtka do ubitej masy. potem przesianą mąkę i mieszamy szpatułką
Pieczemy w 170 stopniach góra dół 40 minut.
Krem:
500 ml śmietanki 36%
250 g mascarpone
Białą czekoladą
Puree z malin 150 ml
Pozostałe wiadomości