Sylwia Garska-Chmarycz

Ma 39 lat i mieszka w Choczewie, niedaleko Wejherowa. Ma własną firmę budowlaną.

GOLONKA W PIWIE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I GLAZUROWANYMI WARZYWAMI ORAZ KAPUSTA KISZONĄ
* JEDNA TYLNIA GOLONKA
* WARZYWA DO WYWARU TJ MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, CZOSNEK, CEBULA, PRZYPRAWY (sól, liść laurowy, ziele angielskie, PIEPRZ, CURRY)
*WARZYWA DO GLAZUROWANIA: ZIEMNIAKI MARCHEWKI MINI, SZPARAGI, CZOSNEK, MASŁO, ODROBINA CUKRU
Umyj golonkę, włóż do dużego garnka dodaj surowe warzywa wraz z cebulą i czosnkiem, dodaj liść laurowy, ziele angielskie sól pieprz i curry (na oko)
gotuj wszystko około 2 godzin na lekkim ogniu.
po ugotowaniu włóż golonkę na blachę do pieczenia , ułóż warzywa również na blasze oczywiście przyprawiając je sowicie, do golonki zrób miksturę z rosołu który został po jej ugotowaniu i dodaj do niego ulubione piwko... podczas pieczenia delikatnie dość często podlewaj golonkę piwem , do uzyskania pięknego brązowego upieczonego idealnie mięska.... piecz w temperaturze 175'C przez kolejne 2 godziny... pod koniec pieczenia posyp warzywa utartym parmezanem. Na dużym wyrazistym talerzu ułóż królową na środku połóż obok warzywa upieczone a część z nich glazuruj na patelni z masłem i odrobina cukru, po glazurowaniu ułóż bok golonki.... dodatkowo wg uznania i gustu dodaj na osobnych pojemniczkach ulubione dodatków postaci żurawiny, chrzanu czy musztardy... smacznego!!!!
Pozostałe wiadomości