Wojciech Kasprowicz Ryżowy pancake z musem z awokado i mango.

_JW_7694Wojtek 3 4B.jpg
_JW_7694Wojtek 3 4B.jpg

Wojciech Kasprowicz (III gotowanie)

Ryżowy pancake z musem z awokado i mango.

-2 Jajka

-mleko

-mąka ryżowa

-cukier, sól

-mango

-awokado

-oliwa

-masło

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtko ucieramy z 30 gramami cukru, białka ubijamy ze szczyptą soli. 70 g mąki ryżowej dodajemy do żółtek dolewamy 100ml mleka a na końcu dodajemy ubite białka. Mango i awokado obieramy ze skory usuwamy pestki a miąższ blendujemy na gładki mus w razie konieczności dodajemy cukier do smaku. Pancake smażymy na małej ilości oliwy i masła aż ładnie urosną i się zarumienią. Wyłożyć po jednym pancake przekładając je musem z mango i awokado.

podziel się:

Pozostałe wiadomości